کتابخانه ها در حال تبدیل شدن به فرهنگسراهای اجتماعی هستند
ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره کتابخانههای عمومی کاشمر با تأکید بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: معتقدیم کتابخانهها در حال تبدیلشدن به فرهنگسراهای اجتماعی هستند و برخلاف گذشته دیگر صرفاً یک مخزن کتاب و سالن مطالعه نیستند.
محمدرضا بدیعزادگان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه کاشمر جز شهرستانهای پیشرو در حوزه کتاب و کتابخانه در سطح خراسان رضوی است، بیان کرد: کاشمر به لحاظ تاریخی از گذشته تاکنون جزء شهرستانهای پیشتاز در حوزه کتابخانههای عمومی است به طوریکه سرانه داشتن کتابخانه به نسبت جمعیت و به لحاظ عضویت و استقبال از کتابخانهها و همچنین تعداد منابع موجود جزء سه شهرستان برتر خراسان رضوی هستیم.
وی با بیان اینکه کاشمر به لحاظ داشتن کتابخانههای عمومی وضعیت خوبی دارد، افزود: این اتفاق خوب طی یک دهه گذشته شتاب بیشتری گرفته به طوری که در سال ۹۲ کاشمر تنها ۶ باب کتابخانه داشت اما امروز این تعداد به ۱۳ باب کتابخانه افزایش یافته است.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی کاشمر همچنین از راهاندازی کتابخانه ویژه نابینایان در جنب کتابخانه امام علی خبر داد و گفت: این نشان میدهد که به لحاظ استقبال از کتابخانه و نیاز مردم منطقه به کتاب وضعیت بهتری داریم و عملاً مردم این شهرستان از سایر مناطق کتابخوانتر هستند.
وی از وجود یک باب کتابخانه سیار خبر داد و اظهار کرد: گرچه در سطح استان تعداد شهرستانهایی که کتابخانه سیار دارند زیاد نیست اما ما سومین شهرستان در استان بودیم که با همکاری خیرین کتابخانه ساز صاحب کتابخانه سیار شدیم.
بدیعزادگان با بیان اینکه حتی به لحاظ همکاری خیرین در حوزه کتابخانههای عمومی نیز جزء اولین شهرستانهای استان و حتی کشور هستیم، گفت: به جزء یک باب کتابخانه سیار یک باب کتابخانه روستایی هم داریم که در فدافن فعالیت دارد، همچنین اخیراً یک باب کتابخانه در شهر جدید فرگقلعه با همت خیرین افتتاح شد.
وی همچنین از فعالیت یک باب کتابخانه در زندان و ۹ باب کتابخانه دیگر در شهر کاشمر خبر داد و اذعان کرد: متأسفانه شهرستان از داشتن یک کتابخانه مرکزی مناسب رنج میبرد، سالهاست که فرهنگ دوستان و کتاب دوستان کاشمری انتظار احداث کتابخانه مرکزی را دارند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی کاشمر در ادامه با اشاره به اینکه طی یک سال گذشته در حوزه سختافزاری و نرمافزاری اقدامات بسیار خوبی انجام شده است، گفت: بخش نابینایان گرچه در سال ۹۷ افتتاح شده بود اما به دلیل عدم حضور نیروی مخصوص، این بخش نتوانست به جایگاه اصلی خود در منطقه برسد که با پیگیریهای انجام شده مجوز جذب یک نیروی متخصص از استان گرفته شد و بهزودی نیز یکی از روشندلان فعالیت خود را آغاز میکند.
وی با بیان اینکه کتابخانه نابینایان علاوه بر کتابهای بریلی که دارد از ۴ تا ۵ هزار کتاب صوتی نیز برخوردار است، افزود: چون جامعه هدف این کتابخانه بسیار است این کتابخانه بهصورت منطقهای عمل میکند.
بدیعزادگان همچنین از پیگیری برای راهاندازی اولین کتابخانه تخصصی مادر و کودک خراسان رضوی در این شهرستان خبر داد و گفت: این کتابخانه تا دهه فجر در پارک بانوان خیابان قائم فعالیت خود را آغاز میکند.
وی شاداب سازی کتابخانهها و نوسازی برخی تجهیزات و همچنین افتتاح کتابخانه شهر فرگ قلعه را پس از گذشت ۵ سال از دیگر اقدامات صورت گرفته دانست و تصریح کرد: کتابخانه شهر فرگ قلعه اکنون یکی از فعالترین کتابخانههای فرهنگی استان است.
وی با بیان اینکه در این فرهنگسراهای اجتماعی کارگاههای آموزشی ویژه بانوان خانهدار و کلاسهای آموزشی ویژه کودکان و نوجوانان و … برگزار میشود، به برگزاری سی و دومین هفته کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: هفته کتاب و کتابخوانی فرصت بسیار مناسبی است برای اینکه والدین نقش کتاب را در زندگی خود پررنگ کنند.
بدیعزادگان با اشاره به اینکه با گسترش فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و رشد روزافزون این فضاها کتاب میتواند ابزاری باشد برای جلوگیری از غرق شدن کودکان و جوانان و نوجوانان در این فضا، گفت: علیرغم گسترش فضای مجازی اما استقبال از کتابخوانها طی سه سال گذشته نشان میدهد که این فضا نتوانسته چندان تأثیرگذار باشد.
وی یکی از راههای نجات فرزندان از غرق شدن در فضای مجازی را کتابخوانی دانست و اظهار کرد: بسیاری از والدین به همراه فرزندانشان حضور مستمری در کتابخانهها دارند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی کاشمر با بیان اینکه امیدواریم همه ما به اهمیت حضور کتاب در خانواده و جامعه پی ببریم و کتاب جای خود را در سبد خانوار پیدا کند، گفت: اکنون ۴۰۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانههای شهرستان موجود است و حدود ۱۷ هزار نفر عضو کتابخانههای شهرستان هستند.
وی افزود: در هفته کتاب و کتابخوانی برنامههای متنوعی در شهرستان برگزار شد که به صدا درآوردن زنگ کتاب، تقدیر از اعضاء انجمن کتابخانه، برگزیدگان حوزه کتاب و برگزاری برنامههای فرهنگی ویژه هر کتابخانه از آن جمله است.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز
آخرین دیدگاهها