نشانه هایی از بیماری ناخن شما در مورد سلامت بدنتان چه می گوید
کافی است برای تشخیص سلامت خود به ناخنهایتان نگاهی بیندازید! ناخنها پنجرهای به سلامت کلی ما هستند. ناخنهای قوی، صاف و شفاف نشانه سلامت یک بدن هستند اما تغییرات خاط در ناخنها به ما نشانههایی را اعلام میکنند که احتمالاً چیزی در بدن ما درست عمل نمیکند.
ناخنهای ما چطور به صحبت کردن با ما روی میآورند؟ درست وقتی که از حالت طبیعی خودشان خارج میشوند. رنگ یا شکلشان تغییر پیدا میکند. قرمز یا زرد میشوند، پوست پوست یا بدون استحکام کافی میشوند. همه نشانههایی که یک ناخن به ما اعلام میکند قابل بررسی است.
ناخنها پنجرهای به سلامت کلی ما هستند. ناخنهای قوی، صاف و شفاف نشانه سلامت یک بدن هستند اما تغییرات خاط در ناخنها به ما نشانههایی را اعلام میکنند که احتمالاً چیزی در بدن ما درست عمل نمیکند.
خط قرمز در ناخن
این قرمزی ممکن است به چندین علت باشد:
ناخنهای سفید
ناخنهای شما به طور طبیعی سفید هستند اما اگر ناخنهای شما بیش از حد بیرنگ هستند، میتواند به این علتها باشد:
اگر ناخن شما کمرنگ است ممکن است به این علتها باشد:
ناخنهای زرد
ناخنها اغلب پس از استفاده از لاک در طولانی مدت، زرد میشوند. اما علتهای دیگری هم برای زرد شدن ناخنها وجود دارد:
ناخنهای آبی
اگر ناخنهای شما به رنگ آبی درآمده است به این معنا است که اکسیژن کافی دریافت نمیکند. این اتفاق میتواند به علت عوارض جانبی دارویی باشد که شما مصرف میکنید. اما علتهای دیگری ممکن است باعث آبی شدن ناخن شما شود:
· مصرف بیش از حد نقره
برخی از بیماریها و ناخنها
بیماری قلبی و کبد
ناخنهای کمرنگ میتوانند نشانه نارسایی قلبی باشند. ناخنهایی که به رنگ سفید مات هستند در بیماران مبتلا به سیروز الکلی که در طولانی مدت الکل مصرف کردهاند دیده میشود.
هپاتیت و سوء تغذیه
بیماریهای کبدی مانند هپاتیت بر توانایی اعضای بدن در ساخت پروتئینهای خون از جمله آلبومین اثر میگذارد. این کمبود در ناخنهای ابری ظاهر میشود. سوءتغذیه و عدم دریافت ویتامین و مواد معدنی کافی، میتواند باعث وارونه شدن ناخنها و ایجاد حالت قاشقی شود.
در این زمینه بخوانید:
ملانوما و تیروئید
لکههای تیره در بستر ناخن به راحتی میتواند با یک آسیبدیدگی اتفاق بیفتند. لکههای تیره را جدی بگیرید چون ممکن است ملانوم یک شکل از سرطان باشد. همچنین ناخنها ممکن است تیروئید را نشان بدهند؛ وقتی ناخنها ضعیف و شکننده میشوند. اگر سایر علائم را در خود پیدا کردهاید، برای این بیماری زودتر به پزشک مراجعه کنید.
دیابت و کمبود پروتئین
قرمزی در اطراف ناخنها یا رنگ مایل به زرد در افراد مبتلا به دیابت مشاهده میشود. کاهش گردش خون دلیل اصلی این تغییر رنگ است که در مبتلایان به دیابت پیشرفته دیده میشود. همچنین ناخنهای شکسته ممکن است از کمبود پروتئین ناشی شود. استفاده از میزان کافی پروتئین و مولتیویتامینها به شما کمک میکند که این مسئله را رفع کنید.
آخرین دیدگاهها