سرلشکر باقری قدرت خود را مقابل آمریکا از مسیر تربیت نیروی انسانی

قم- ایرنا- رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه نیروی انسانی بدون قدرت معنوی و روحی لازم امکان ایستادگی و مقاومت ندارد، گفت: باید قدرت خود را مقابل آمریکا از معنویت و مسیر تربیت نیروی انسانی جست‌وجو کنیم.


به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی سپاه استان قم،  سردار سرلشکر محمد حسن باقری روز یکشنبه در همایش ملی تربیت در نیروهای مسلح که در دانشکده شهید محلاتی قم برگزار شد مهم ‌ترین گام برای فتح خرمشهرها را از بین بردن یأس و ناامیدی دانست و عنوان کرد: داشتن اهداف بزرگ و شروع از کارهای کوچک راهبردهایی است که در دفاع مقدس تجربه شده و رزمندگان اسلام را به پیروزی رسانده است و باز هم این راهبردها با محوریت از بین بردن یأس و ناامیدی می‌تواند برای رفع مشکلات کشور کارآیی داشته باشد.


وی با بیان اینکه علم بدون تزکیه و تربیت با عنوان مانع برای رشد انسان مطرح شده است، عنوان کرد: تزکیه در کنار تعلیم و مقدمه بر آن و یا بعد از آن مطرح شده است و این همراهی همواره دیده می‌شود.


وی ادامه داد:  تجربه ۴۳ ساله‌ای که شاهد بودیم نشان می‌دهد که در همه مقاطع اگر مأموریتی درست انجام شده است نتیجه همراهی و وجود تربیت اسلامی در رزمندگان و تلاشگران حوزه‌های مأموریتی بوده است.


رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: اگر در کشور مشکلی وجود دارد بیش از آنکه به مساله ندانستن و ضعف مدیریت برگردد به نقصان در تهذیب، تزکیه و ساختن انسان‌های درستکار برمی‌گردد وگرنه اگر انسان متعهدی وجود داشته باشد یاد گرفتن کار درست، عمل سختی نیست.


وی با بیان اینکه بیشتر کشورهای دنیا ممکن است تهدیدی نداشته باشند یا با یک نوع تهدید روبرو باشند، عنوان کرد: نیروهای مسلح ما با تهدیدهای مختلف روبرو هستند، نظام اسلامی ما که حاصل قرن‌ها تلاش و مجاهدت است از جهات مختلف مورد تهاجم، توطئه و تهدید قرار دارد.


وی ادامه داد: همزمان با اینکه با تهدیدهای سخت نظامی از سوی قدرت های بزرگ روبرو هستیم که لوازم خود را دارد، با سایر تهدیدها نیز مواجه هستیم.


باقری با بیان اینکه نیروی انسانی ما در برابر تهدید سخت دشمن، با تهاجم‌های مختلف روبرو است، تصریح کرد: اگر نیروی مسلح قدرت تاب آوری برابر دشمن در صحنه را نداشته باشد چگونه می‌خواهد به آرام‌سازی، کنترل و مدیریت برسد و مقابله با جنگ نرم دشمن و توسعه فرهنگ انقلابی و اسلامی بر عهده نیروهای مسلح است.


رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بر لزوم بررسی محیطی، زمینه‌ای و وضعیت موجود تاکید کرد و گفت: باید نقاط ضعف و قوت و همچنین فرصت‌ها و تهدیدها بررسی، وضعیت موجود آسیب‌شناسی و نظام مسائل استخراج شود و با گفت‌ و گو بدانیم در کجا ایستاده‌ایم.


وی با بیان اینکه گام دوم دستیابی به مبانی و اصول تربیت است که به آن نیاز داریم، عنوان کرد: راهبردها و راهکارها مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه باید باشد؟ و متأثر از همه این موارد برنامه بلند مدت چه خواهد بود؟ و ما چه کاری باید انجام دهیم؟


باقری خاطرنشان کرد: نیازمند نظام جامع تربیتی هستیم که همه تنوع نیروی انسانی را در بر گیرد، از جوانان بزرگواری که دو سال از مهم‌ترین سال‌های عمر خود را در نیروهای مسلح طی می‌کنند تا بسیجیان، پایوران و دیگر عناصر نیروهای مسلح که در این نیرو خدمت می‌کنند.


وی با تاکید بر اینکه نظام تربیتی نیروهای مسلح باید به خانواده‌های نیروهای مسلح نیز توجه کند، اظهار کرد: با یک جمعیت بیش از پنج میلیون نفری روبرو هستیم و باید افق‌های خود را با نگاه به این جمعیت برنامه‌ریزی کنیم و بر هر کدام از این اقشار ویژگی‌های تربیتی مورد نظر را پیش‌بینی کنیم، در این نظام تربیتی تربیت مربیان از اولیه‌ترین ابعاد و گام‌هایی است که باید طی شود.


باقری ادامه داد: کشف و درک مخاطب مساله مهمی است، مربی که نکات آن از جانش بر می‌خیزد بر جان متربی آن می‌نشیند، مهارت‌های ارتباطی، توان اقناع مخاطب و القای غیرمستقیم دیگر نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا نهایت این چرخه نظام به بررسی اثر بخشی منجر خواهد شد.


وی با تاکید بر اینکه مربیان باید الگو باشند، عنوان کرد: مربیان باید با عمل، رفتار و گفتار خود بیشترین تاثیر را بر جان مخاطبان خود بگذارند، انسان‌ها باید در درون تشکیلات تربیت شوند و انسان های کارآمد و فهیم تربیت شوند، اگر موفق شویم نظام‌های خود را تربیت‌زا و معنویت‌زا تشکیل دهیم به تربیت درست انسان‌ها می‌رسیم و البته که ورودی‌های ما باید پالایش شده باشد.


باقری ادامه داد: تربیت از فرمانده سرچشمه می‌گیرد و اگر فرمانده رفتار درستی نداشته باشد و رفتار و عمل او همخوانی نداشته باشد به نتیجه نمی‌رسیم و البته که ما الگوهای متعددی را فراروی خود داریم شهید قاسم سلیمانی را داریم و دیده‌ایم که اگر کلامی می گفت قبل از آنکه شنونده بشنود به مرحله عمل رسانده بود.


وی اضافه کرد: شهدای بزرگوار دیگری نیز هستند که با عمل و گفتار و رفتار خود در عرصه تربیت الگو و سرمشق می‌توانند باشند و این تربیت شدنی است و باید به عنوان یک چشمه جاری ادامه یابد.


باقری با تاکید بر اینکه گام دوم انقلاب اسلامی انتظارات بزرگی را از جوانان و نسل پس از انقلاب بیان می‌کند، عنوان کرد: در سرتاسر این بیانیه رهبر معظم انقلاب اسلامی انتظاراتی را بیان کردند که همه تجربه ۴۰ سال حضور و رهبری این عالم بزرگوار است که با جانبازی در صحنه بودن را نشان داده است و با فرماندهی خود کشتی انقلاب را در میان امواج خروشان به پیش برده و به امید خدا به دست صاحب الزمان(عج) خواهند رساند.


وی از امید و نگاه خوش‌بینانه به آینده به‌عنوان دیگر مؤلفه‌های بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نام برد و افزود: البته در شرایط امروز و کارشکنی‌ها و سوء مدیریت‌ها و تهاجم‌های دشمن مشکلات وجود دارد اما فرمانده انتظار دارد که جوانانی تربیت کنیم که این افراد خوش بین به آینده باشند و وجدان اخلاقی در آن ها رشد کرده باشد و نگاه انقلابی و عمل جهادی بر آن‌ها غلبه داشته باشد و روحیه ما می‌توانیم در این بیانیه مطرح شده است، اتکا به خود و اتکا به داخل مورد تاکید قرار گرفته است.


باقری با اشاره به دستاوردها و کارهای انجام شده در حوزه تربیت انقلابی عنوان کرد: کشور در دفاع مقدس با ارتش بزرگ رژیم بعثی روبرو شد و روحیه یأس و ناامیدی با پیشرفت دشمن در جبهه‌ها ترویج شد و عملیات‌های مختلف نیز به شکست رسید اما از حوالی بهمن و اسفندماه ۵۹ شاهد یک اتفاق متفاوت بودیم که ۶ ماه بعد عملیات شکست حصر آبادان را با موفقیت پشت سرگذراندیم و در نهایت به عملیات بزرگ فتح خرمشهر رسیدیم.


وی خاطرنشان کرد: اگر روحیه یأس و ناامیدی غلبه می‌کرد و همه به آن تن می‌دادند، اهداف رئیس جمهور منحوس آن دوره محقق می‌شد اما این اتفاق نیفتاد، و سخنان شهید باقری راهبرد جنگ را تغییر داد، از عملیات های کوچک یک دسته و یک گروهان آغاز کردند و طی ۶ ماه ۲۵ عملیات کوچک و متوسط انجام شده و اعتماد به جبهه برگردانده شده است و فرماندهانی تربیت و رشد یافتند که نتیجه آن فتح خرمشهر شده است.


باقری مهم‌ترین گام فتح خرمشهرها را از بین بردن یأس و ناامیدی دانست و عنوان کرد: داشتن اهداف بزرگ و شروع از کارهای کوچک راهبردهایی است که در دفاع مقدس تجربه شده و رزمندگان اسلام را به پیروزی رسانده است و باز هم این راهبردها با محوریت از بین بردن یأس و ناامیدی می‌تواند برای رفع مشکلات کشور کارآیی داشته باشد.


وی از تشکیل داعش و رسیدن عراق و سوریه به آستانه سقوط یاد کرد و گفت: همه دنیا پشت تروریست‌ها بودند و مقابل ایران ایستادند، آن‌ها پول و امکانات بسیاری داشتند اما تجهیزات مادی کار را پیش نبرد و امروز به برکت خون شهید سلیمانی‌ها امنیت پایداری در عراق و سوریه برقرار شده است و این ما می‌توانیم‌ها شعار نیست و ما توانستیم و باز هم می‌توانیم.


رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه علم و دانش به تنهایی کفایت نمی‌کند، لازم است اما کافی نیست، عنوان کرد: مسئله تربیت موضوعی اساسی است و من از این همایش انتظار دارم که با تحقیق و پژوهش و کار علمی گسترده راهکارها مشخص شود و نظام جامع تدوین شود، نظام‌ها باید معنویت‌افزا و تربیت‌افزا باشد و چگونگی رسیدن به این نظام‌ها باید بررسی شود.


وی از ارائه راهکارها و اجرایی شدن برخی از آن‌ها توسط پیشکسوتان یاد کرد و گفت: بازوی قدرتمند روحانیت در تمامی نیروهای مسلح حضور دارند و محبوب هستند و با گفتار و رفتار خود هدایت می‌کنند و فرماندهان نیز از این امر استقبال می‌کنند.


باقری با بیان اینکه ما مسئول امر تربیت در نیروهای مسلح هستیم، تصریح کرد: امیدواریم با پرداختن به حوزه تربیت بتوانیم نیروی مورد نیاز نظام اسلامی را تربیت کنیم./



آی‌پی شما:


مرورگر شما:


آخرین بروزرسانی سایت: 1401-03-03 12:40

مطالب مرتبط